Contact

Algemene informatie kunstbeurs ‘Kunst op Stand’

10 en 11 september 2022 van 9.00 uur tot 18.00 uur in de Koninklijke Kassen van Paleis Soestdijk

Organisatie:
De organisatie van de kunstbeurs Kunst op Stand 2022 is in handen van Nadja Willems, beeldend kunstenaar en fotograaf, Chris Rodenburg, beeldend kunstenaar en Peter Schipper, beeldend kunstenaar en voorzitter Cultuurplatform Soest.

Meer informatie
Voor meer informatie over de kunstbeurs Kunst op Stand kun je contact opnemen met:
Nadja Willems, telefoon 06 52 42 02 53, e-mail nadja@studiosoest.nl
Chris Rodenburg, telefoon 035 – 603 51 70, e-mail chrisrodenburg@gmail.com
Peter Schipper, telefoon 06 81 83 75 05, e-mail peterjschipper@gmail.com

Reden en doel
Vorig jaar hebben we zeer laagdrempelig de kunstbeurs Kunst op Stand kunnen realiseren in de Koninklijke Stallen van Paleis Soestdijk. Zowel door de deelnemende kunstenaars als de bezoekers werd bijzonder enthousiast op de beurs gereageerd. Met ruim 1.000 bezoekers dat weekend (wat makkelijk meer had kunnen zijn, maar vanwege de toegangsregels toen niet mogelijk), was deze beurs een groot succes.
Hoewel er voor kunstenaars nu wel weer meer mogelijkheden zijn om hun werk te laten zien, blijft het belangrijk dit soort tentoonstellingen / beurzen te organiseren. Daarnaast is het doel zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met een gevarieerd aanbod beeldende kunst.

Opzet project
Dit jaar is het plan de tweede editie van Kunst op Stand te realiseren en wel in het weekend van 10 en 11 september. Het is dan het weekend van Open Monumentendag en de tuinen van Paleis Soestdijk zijn dan gratis toegankelijk voor publiek. De opzet wordt wederom laagdrempelig voor zowel kunstenaars als bezoekers (gratis toegang).
Na overleg met de MeyerBergman Erfgoed Groep kunnen we voor de kunstbeurs nu gebruikmaken van de Koninklijke Kassen, gelegen in de tuin van het paleis. In de twee eerste ruimtes van de kassen en de lange voorruimte kunnen we stands plaatsen zodat elke kunstenaar een eigen presentatieplek heeft. De derde ruimte is met betonnen tafels ingedeeld, hier kunnen we een aantal kunstenaars plaatsen met (groter) 3d-werk.
We gaan uit van zes kunstenaars uit Soest en zes uit Baarn, aangevuld met zes kunstenaars van buiten deze gemeenten om een interessante en diverse samenstelling tussen de verschillende disciplines te laten zien. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘duurzaamheid’ en (een deel van) de getoonde kunst zal daarop aansluiten.