Ruud Bijman
www.ruudbijman.nl
bijmanruud@gmail.com
06 22 53 53 01

Ruud Bijman uit Baarn is autodidact en maakt schilderijen met acrylverf op doek en hout. Hij omschrijft zijn stijl als surrealistischexpressionistisch.
Hannah Blom
www.hannahblom.nl
hannahblom@gmail.com
06 12 71 14 48

Hannah Blom last van ijzer tere grasachtige vormen en stoere abstracte werken die ze opbouwt als een architect. Haar voorkeur gaat uit naar oud metaal dat een tweede leven krijgt. De huid van haar werk wordt niet verfraaid maar houdt de roestachtige kleur van verweerd metaal. Lassen en lasnaden vormen een onderdeel van het werk. Met verschillende vormen bouwt ze spelend een fantasiewereld die soms herkenbaar is maar even vaak niet te duiden. Ze maakt zowel vrijstaande objecten die de ruimte zoeken alsook wandobjecten.
Margreet Dijkstra
www.margreetdijkstra.nl
mar@margreetdijkstra.nl
06 49 97 82 04
Instagram: margreetdijkstra1

Margreet Dijkstra heeft in 2017 de NAU, de Nieuwe Akademie Utrecht, afgerond.
In de meeste van haar mixed media werken wil zij door middel van tekenen, spuiten, wegkrassen, knippen, schilderen, borduren en plakken spanning oproepen tussen geometrische en botanische vormen. Af en toe maakt zij uitstapjes naar andere vormen.
“Als het vierkant niet meer wordt gezien als vierkant, takken niet meer worden gezien als takken, wordt alles onderdeel van het lijnenspel.”
Ton Griffioen
agpgriffioen@icloud.com
06 49 61 22 22

“Morrelen aan de werkelijkheid.” Zo wil ik mijn werk samenvatten. Doodgewone materialen, verrassende combinaties, een vleug humor. De diversiteit in beelden en objecten komt voort uit mijn karakter: speels, een heleboel een beetje kunnen, veel willen en ongeduld. Daarnaast toewijding, nieuwsgierigheid en “Als dit is wat het is, kunnen we daar dan iets mee?”
Pieter Haagen
haagenpieter@gmail.com
06 57 32 86 52
Instagram: pieterhaagen54

Planten en bloemen zijn mijn inspiratie, verbonden als ze zijn met mythes, legendes en folklore. Het door mij toegepaste “Image-Transfer Process” is een fotografische techniek die bestaat uit het beïnvloeden van een Polaroidfoto tijdens de ontwikkeling. Gedurende dit ontwikkelproces wordt het Polaroid negatief, met ontwikkelpasta, overgebracht op een niet fotografisch materiaal, bijvoorbeeld aquarelpapier. Mijn liefde voor deze vorm van grafiek heeft alles te maken met de speciale sfeer van het eindproduct, het ambachtelijke maakproces (en de geur!) en de onvoorspelbaarheid van het proces.
Jeltje van Houten
www.jeltjevanhouten.nl
info@jeltjevanhouten.nl
06 10 62 42 15
Instagram: jeltjevanhouten

Geometrie is de inspiratiebron in haar werk.
Tot voor kort werkte zij met pvc, maar aangespoord door het vraagstuk duurzaamheid besloot zij de overstap te maken naar een duurzamer materiaal.
Zij maakt collage’s van 2e hands boeken. Kleur en textuur zijn bepalend, tekst speelt in haar werk ook een belangrijke rol.
Soms zijn kaften wat beschadigd door ouderdom, dit voegt een extra dimensie toe, een fascinerend bijkomend verhaal.
Soraya van Houwelingen
www.sorayakunst.nl
sorayavh@hotmail.com
06 26 08 55 77

Soraya van Houwelingen woont en werkt in haar geboorteplaats Heesselt. Na haar eerstegraads opleiding ontving ze een startstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten. Duurzaam is zeker haar interesse gebleken in het persoonlijke, private en duistere gebied van de mens. Datgene wat besloten ligt, dat wat niet zichtbaar is en toch aan ons wordt getoond.
Meta Joanknecht
www.meta-joan.nl
ajamaroe@hotmail.com
06 10 37 60 13
Instagram: metajoanknecht

“Onverwachte materialen versmelten in mijn werk. Sieraden die de schoonheid van het doorleefde tonen. Vergankelijkheid inspireert me, en vindt zijn weg in metalen, kunststof, glas, natuurlijke en alle mogelijke en onmogelijke materialen. Draagbare objecten, sieraad van verhaal.”
Marion Kraus
www.marionkraus.com
marionkraus53@gmail.com
06 10 06 20 34
Instagram: marionkraus53

Bij de fotografie van Marion Kraus staat het stilleven centraal. De inspiratiebron is het 17e eeuwse stilleven dat rijkdom laat zien maar ook vol staat van symboliek. Dit wil ze op eigentijdse wijze door middel van digitale fotografie weergeven. Met dit medium gaat Kraus aan de slag om te experimenteren om zo een nieuwe beeldtaal met andere mogelijkheden dan olieverf te ontdekken. Kraus heeft haar opleiding gevolgd aan academie Minerva in Groningen en is van huis uit schilder.
Bianca Pauline

De fotokunst van Bianca Pauline komt rechtstreeks uit haar hart, het zijn haar eigen verhalen en levenservaringen, maar ook haar eigen fantasie. Het bijzondere aan de fotografiekunst van Bianca Pauline is dat zij zowel de creatieve geest, het kunstobject als ook de fotograaf is. Daarvoor maakt zij zelf van afgedankte recycling materialen de maskers, bijpassende kostuums en accessoires. Ze drijft de spot met het uiterlijk, maar het is tevens een weerspiegeling van een wereld vol liefde, humor, verlangen, verdriet, pijn en de dood.
Hanneke Rijks
www.hannekerijks.com
hannekerijks@gmail.com
06 27 53 14 77
Instagram: hannekerijks

Hanneke Rijks maakt houten geometrische figuren en optische illusies. Ooit studeerde ze wiskunde, ging daarna naar de MTS en werkt inmiddels al ruim 30 jaar als meubelrestaurator in haar eigen werkplaats in Amsterdam. Daarnaast maakt ze houten kunstobjecten die veelal plat zijn, maar door het materiaalgebruik driedimensionaal lijken. Ze is een bewonderaar van Escher en Magritte en houdt van kleuren, puzzels en kleine grapjes. Dit alles is terug te zien in haar werk.
Chris Rodenburg
www.crood.nl
info@crood.nl
035 – 603 51 70

Door mijn studie Landschapsarchitectuur raakte ik geïnteresseerd in de vorming van cultuurlandschappen; de relatie tussen mens en omgeving en tussen mensen onderling. Daarnaast speelt hoe we omgaan met de aarde een belangrijke rol in mijn werk. Voor mij komt dat samen in de ‘Cradle-to-Cradle’ filosofie (gebaseerd op natuurlijke kringlopen) waarbij afval weer grondstof wordt. Bij het vervaardigen van mijn objecten maak ik daarom voornamelijk gebruik van oude pallets. Daarmee krijgt het afval een nieuwe betekenis.
Peter Schipper
www.peter-s.nl
peterjschipper@gmail.com
06 81 83 75 05
Instagram: peterjschipper

Het werk van Peter Schipper komt vaak voort uit zijn fascinatie voor de vele vormen van verval. Een object of een relatie kan in verval raken en tegelijkertijd ontstaat er schoonheid in het beeld daarvan. Vervallen gebouwen of maatschappelijke tegenstellingen, reflecties op het verleden of de huidige tijd met de snelle, digitale ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag, (familie)relaties in alle facetten. Hij legt het vast in schilderijen of houtskooltekeningen. Confrontatie of herkenning…
Mary Splinter
www.mimariekeramiek.nl
mary@mimariekeramiek.nl
06 22 69 21 14
Instagram: marysplinter

Mary Splinter maakt keramiek onder de naam Mi Marie Keramiek. Haar werk is zeer gevarieerd. Het liefst maak zij unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur. Zij experimenteert erg graag, de combinatie van meerdere soorten klei of van klei met porselein, het bouwen op het randje van wat technisch haalbaar is en het ontwikkelen van eigen glazuren. Haar specialiteit is ‘monnikenwerk’, heel fijn werk, vaak uitgevoerd in porselein.
Christa Stoop
www.christastoop.com
christastoop@hotmail.com
06 38 54 01 15
Instagram: christa_stoop

Christa Stoop maakt onder de naam VAN CHRISTA abstracte, architectonische composities in verschillende media, zoals in acryl en zeefdruk. Haar voorliefde voor geometrische vormen is ontstaan in de polder waar ze is opgegroeid. Inspiratie haalt Christa uit architectuur, design en moderne kunst. Uitgangspunt in haar werk is om binnen zelfgekozen beperkingen te spelen met vlakken, lijnen en kleuren. Ze werkt graag in series en gaat daarin vaak mathematisch te werk.
Wilma van Weijen
www.wilmavanweijen.nl
06 54 33 13 25

In de tuin bij de kassen van Paleis Soestdijk staan bomen die troost bieden. Op plekken waar ooit een vroegere bewoonster van het paleis graag haar tijd doorbracht tussen de bloemen en de planten staat een heel bijzonder exemplaar. Alle informatie die ik verzamelde daarover en over duurzame, organische edelstenen inspireerde tot het maken van nieuw werk (nu nog onder constructie) en is te zien op 10 en 11 september in en bij de kassen tijdens Kunst op Stand 2022.
Inge Prins van Wijngaarden
www.ingeprinsvanwijngaarden.com
contact@ingeprinsvanwijngaarden.com
06 41 82 31 08
Instagram: ilpvw

Inge Prins van Wijngaarden reflecteert in haar werk op het leven, zoals zij het om zich heen ziet afspelen vaak met een vleugje humor. Haar inspiratiebronnen zijn de natuur, de mens en de eigenschappen van materialen. Haar werk is vernieuwend uitdagend en expressief. Intensief materiaalonderzoek en duurzaamheid zijn belangrijke componenten in haar werkproces. De uniciteit van het materiaal wordt verwerkt in het uiteindelijke kunstwerk. De afgelopen jaren heeft ze veel onderzoek gedaan naar werken met en verwerken van golfkarton.
Nadja Willems
www.nadja.nl
06 52 42 02 53
nadja@nadja.nl
Instagram: nadjeschda1

De basis van Nadja’s werk is het recyclen van oud materiaal. Aan de ene kant recyclet zij herinneringen van mensen door middel van het hergebruiken van oude dia’s. Deze beelden worden met snelheid door het digitaliseringsproces gedwongen. Het resultaat zijn filmische beelden waar een zekere snelheid, vluchtigheid in zit. De wandobjecten uit de serie Chef’s Special zijn gebaseerd op het fotograferen van ons eten en het plaatsen op social media.