Bastiaan van Amstel
www.bastiaanvanamstel.com
bvamstel@mac.com
06 22 80 76 32

Bastiaan van Amstel staat bekend om zijn intuïtieve en spontane abstracte schilderijen. Ze worden niet gemaakt met een referentie of proces, maar door organische en niet-gescripte energie. Elk werk vertegenwoordigt de volgende stap in zijn persoonlijke reis en geeft de kijker de ruimte voor zijn eigen interpretatie en associaties. Aanwezigheid en afwezigheid worden verkend door lagen en kleuren die in en uit het canvas stromen. Het versleten oppervlak onthult slechts gedeeltelijk wat eronder zit, trekt de verbeelding aan en zorgt voor de volgende ontmoeting.

Een terugkerend uitgangspunt in het huidige werk van Ilse Blommestein is het thema ‘staande figuur’. Op grote en kleinere doeken werkt ze voornamelijk alla prima met acryl- en olieverf met een afwisselende verfstreek. Na droging worden gedeelten van de voorstelling met een paletmes bewerkt, geschuurd, soms met terpentine uitgewassen en weer opnieuw ingekleurd. Hierdoor wordt het schilderij levendig met een doorwerkte verfhuid en een bewogen oppervlaktestructuur. Ilse Blommestein heeft in 1981 haar opleiding voltooid aan de HKU afdeling Monumentale Vormgeving.
Eefje van den Braak
www.eefjevdbraak.nl
06 41 08 00 10
instagram: eefjevandenbraak
facebook: evdbraak

Geïnspireerd door simpele voorwerpen met krachtige lijnen, werkt Eefje van den Braak vanuit eenvoudige en heldere uitgangspunten. Vaak maakt zij een verzameling uniforme basiselementen zoals een conus, die zij combineert met een denkbeeldige bolvorm. Deze bepaalt op welke manier de elementen versneden worden. Zo krijgt de ‘leegte’ een vorm en ontstaat als het ware een extra dimensie. Transparantie en schaduwwerking spelen een belangrijke rol. De matte deklaag brengt rust in het lijnenspel en verzacht de strenge vormentaal.

Op de draaischijf maakt Mies van den Brûle haar basisvormen, die handmatig verdraaid en samengevoegd worden tot een nieuwe verschijningsvorm. In haar werk streeft zij ernaar om bewegingloze beweging in gestolde vorm te suggereren. De open ruimtes die ontstaan binnen het werk zijn een wezenlijk onderdeel van het object. De huidafwerking is ingetogen om de vorm in zijn kracht te ondersteunen. Architectonische en industriële vormen inspireren haar, maar ook de abstractievorm van ontstane patronen in de natuur.
Jola Geldermans
www.jolageldermans.com
jolageldermans@gmail.com
06 43 86 92 39
instagram: jola geldermans sculptor

Jola Geldermans is beeldhouwend keramiste. Het portret, van zowel mens als dier, heeft haar passie. En dat zijn telkens geweldige ontdekkingen! Zij werkt zowel schetsmatig, vlot en met losse toets, als gestileerd, waarbij de vormen in een doorwrocht proces langzaam worden opgebouwd. De werken worden uitgevoerd in keramiek, brons of kunsthars. Het werk van Jola Geldermans is te zien bij Morren Galleries Utrecht (portret in opdracht) en haar eigen atelier in Beverwijk-NH (op afspraak).

Planten en bloemen zijn de inspiratie van Pieter Haagen, verbonden als ze zijn met mythes, legendes en folklore. Het door hem toegepaste ‘Image-Transfer Process’ is een fotografische techniek die bestaat uit het beïnvloeden van een Polaroid foto tijdens de ontwikkeling. Gedurende dit ontwikkelproces wordt het Polaroid negatief, met ontwikkelpasta, overgebracht op een niet fotografisch materiaal, bijvoorbeeld aquarelpapier. Zijn liefde voor deze vorm van grafiek heeft alles te maken met de speciale sfeer van het eindproduct, het ambachtelijke maakproces en de onvoorspelbaarheid van het proces.
Trudie van Haaster
Mobiel : 0642159009
Website : www.trudievanhaaster.nl
Facebook: https://www.facebook.com/trudie.vanhaaster
Instagram : trudievanhaaster . Instagram

Een muur van 54 irissen, Trudie van Haaster won er in 2022 de Hans Nijhofprijs mee. Zien is het thema, het oog als centraal gegeven. De pupil als portaal, de uiterste grens tussen binnen- en buitenwereld. Het oog is objectief, zij is degene die invult en kleurt. Trudie werkt graag met textiel, maar ook met klei, ritsen, ijzerdraad, etc. Materiaal heeft voor haar een eigen verhaal en taal. Ze haalt het uit elkaar en gebruikt het opnieuw, waardoor nieuwe niet bedachte vormen ontstaan.
Soraya van Houwelingen
www.sorayakunst.nl
sorayavh@hotmail.com
06 26 08 55 77

Soraya van Houwelingen laat zich vaak inspireren door mensen in haar directe omgeving. Hoewel veel van haar werken als portretten kunnen worden gecategoriseerd, zijn het meestal geen portretten in de traditionele zin van het woord, eerder vertegenwoordigen ze een emotie of herinnering. Belangrijke thema’s in Soraya’s werk zijn verval, kwetsbaarheid, agressie, seksualiteit en de dood. Kortom, het persoonlijke, private en duistere gebied van de mens, datgene wat besloten ligt, dat wat niet zichtbaar is en toch aan ons wordt getoond.
Josua de Jong
www.josuadejong.nl
info@josuadejong.nl
06 16 02 46 07

Het werk van de in Amsterdam geboren en getogen schilder Josua de Jong oogt nogal ‘gewoon’. De onderwerpen die hij schildert, landschappen, stadsgezichten, interieurs, etc. zijn allemaal ‘klassiek’ en daarom voor iedereen herkenbaar. De kracht van het werk schuilt dan ook niet in het idee, maar in het vermogen van De Jong om in rake vegen verf de essentie van het onderwerp op het doek te zetten. Het is deze expressionistische stijl die het werk een eigen karakter geeft.
Mieke Jonker
www.miekejonker.nl
06 15 64 96 18
FB Mieke Jonker
Instagram: jonkermieke

Sinds haar afstuderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk(B) houdt Mieke Jonker zich bezig met het thema interieur. Kastelen, buitenhuizen en paleizen zijn haar inspiratiebronnen. Ze heeft series gemaakt van Paleis het Loo en Paleis Soestdijk. Werken hieruit zijn te zien op de expositie Kunst op Stand. Miekes schilderijen zijn opgebouwd uit diverse transparante olieverflagen. Met een sterke compositie, complementair kleurgebruik en door dik en dun in de verf te gaan, probeert ze een serene doch dynamische sfeer te bereiken.
Frank Linsewski
www.franklinsewski.nl
info@franklinsewski.nl
06 50 94 00 19

De laatste tijd zoekt Frank Linsewski de grenzen van het materiaal op. De steen raakt dan zijn compacte, massieve stoerheid kwijt en wordt op dynamische wijze onderdeel van de omgevende ruimte. Het oppervlak is opengewerkt, door de nauwe kieren en uitsparingen heeft het licht vrij spel. Dat maakt het beeld levendig en licht, maar tegelijk ook kwetsbaar, alsof de vorm door het licht wordt bedreigd.

Anne-Marie Mackor (1976) is kunsthistoricus en schilder. De afgelopen jaren zijn haar portretten bij de Nationale Portretprijs geëxposeerd. Naast haar portretten in opdracht, werkt ze momenteel aan een serie vogels die in 17de-eeuwse technieken met olieverf vervaardigd zijn. Hierbij gaat ze continu op zoek naar verstilling, tijdloosheid, ontroering en gelaagdheid.
Peter van Oostzanen
www.vanoostzanen.nl
info@vanoostzanen.com
06 29 13 35 65

Peter van Oostzanen werkt in een kunststijl die verwant is aan het magisch realisme en het surrealisme en ontwikkelde daarin zijn eigen herkenbare stijl. Als kunstenaar is Van Oostzanen gefascineerd door het samenspel tussen realiteit en fantasie. Zijn werken stralen een gevoel van tijdloosheid uit en balanceren voortdurend op het randje van werkelijkheid en verbeelding. In zijn schilderijen en tekeningen neemt hij de kijker mee op een reis door imaginaire landschappen, langs verlaten gebouwen en voertuigen en ongewone situaties.
Chris Rodenburg
www.crood.nl
info@crood.nl
035 603 51 70
instagram: chrisrodenburg

Door zijn studie Landschapsarchitectuur raakte Chris Rodenburg geïnteresseerd in de vorming van cultuurlandschappen; de relatie tussen mens en omgeving en tussen mensen onderling. Daarnaast speelt hoe we omgaan met de aarde een belangrijke rol in zijn werk. Voor hem komt dat samen in de ‘Cradle-to-Cradle’ filosofie (gebaseerd op natuurlijke kringlopen) waarbij afval weer grondstof wordt. Bij het vervaardigen van zijn objecten maakt Rodenburg daarom voornamelijk gebruik van oude pallets. Daarmee krijgt het afval een nieuwe betekenis.
Peter Schipper
www.peter-s.nl
peterjschipper@gmail.com
06 81 83 75 05
Instagram: peterjschipper

Het werk van Peter Schipper komt vaak voort uit zijn fascinatie voor de vele vormen van verval. Een object of een relatie kan in verval raken en tegelijkertijd ontstaat er schoonheid in het beeld daarvan. Vervallen gebouwen of maatschappelijke tegenstellingen, reflecties op het verleden of de huidige tijd met de snelle, digitale ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag, (familie)relaties in alle facetten. Hij legt het vast in schilderijen of houtskooltekeningen. Confrontatie of herkenning…
Mary Splinter
www.mimariekeramiek.nl
mary@mimariekeramiek.nl
06 22 69 21 14
Instagram: marysplinter

Mary Splinter maakt keramiek onder de naam Mi Marie Keramiek. Haar werk is zeer gevarieerd. Het liefst maakt zij unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur. Zij experimenteert erg graag, de combinatie van meerdere soorten klei of van klei met porselein, het bouwen op het randje van wat technisch haalbaar is en het ontwikkelen van eigen glazuren. Haar specialiteit is ‘monnikenwerk’, heel fijn werk, vaak uitgevoerd in porselein.
Petra Spigt
www.edelsmidbaarn.nl
petra@edelsmidbaarn.nl
0653321504
Instagram: petra_spigt

Al vier jaar maakt Petra Spigt zilveren schalen met toevoegingen van andere materialen. De techniek die zij daarbij gebruikt heet drijven of smeden. Haar inspiratie haalt Petra uit de natuur en vertaalt die naar het zilver. In een filmpje van RTV Utrecht (route C van 15 mei 2022) laat zij zien hoe ze te werk gaat; klik hier
Jean-Marie van Staveren
www.jean-marievanstaveren.nl
www.vanstaveren.wordpress.com/ipad/
06 53 64 48 31
facebook: jeanmarievanstaveren

Jean-Marie van Staveren maakt op de iPad digitale tekeningen en schilderijen. Een selectie van deze digitale kunstwerken, variërend van intrigerende portretten, abstracte composities en Colorful Nature verbeeldingen, wordt op HD Metal, de cutting-edge technologie die hoogwaardige inkten direct op metalen oppervlakken aanbrengt, gebrand. Deze techniek combineert duurzaamheid, levendige kleuren en een ongeëvenaarde beeldkwaliteit, waardoor de kunstwerken een unieke visuele aantrekkingskracht krijgen.
Corine van der Werf
www.corinevanderwerf.nl
info@corinevanderwerf.nl
06 37 08 56 02

HeART for eARTh… is dé drijfveer van het werk van Corine van der Werf. Dit omvat tevens het mysterie van leven en dood, leidende principes en fascinatie in haar leven. Doorlopend intuïtief onderzoek hiervan vindt zijn vorm in foto’s, tekeningen, collages, schilderwerk en installaties. Ruimtes en kunst creëren die uitnodigen tot (wel) ZIJN, tot STILSTAAN bij jezelf èn bij anderen in de wereld om je heen, is al meer dan 25 jaar de essentie van haar werk.
Sandra Westgeest
www.sandrawestgeest.nl
sandrawestgeest@gmail.com
06 54 23 85 59
instagram: elkedageenkever
facebook: elkedageenkever

Sandra Westgeest is assemblagekunstenaar. Knippen en plakken is de techniek die ze hanteert. Ze knipt in allerlei materiaal met een gewone schaar. Haar artistieke carrière begon in 2016 met het creëren van blikken kevers gemaakt van straatafval. Het project heet Elke Dag Een Kever. Met de insecten moedigt ze aan de schoonheid te waarderen in het kleine, lokale, handgemaakte en ogenschijnlijk waardeloze materiaal. Haar werk helpt herinneren om zo nu en dan een stapje langzamer te gaan.
Inge Prins van Wijngaarden
www.ingeprinsvanwijngaarden.com
contact@ingeprinsvanwijngaarden.com
06 41 82 31 08
Instagram: ilpvw

Inge Prins van Wijngaarden reflecteert in haar werk op het leven, zoals zij dat om zich heen ziet afspelen, vaak met een vleugje humor. Haar inspiratiebronnen zijn de natuur, de mens en de eigenschappen van materialen. Haar werk is vernieuwend, uitdagend en expressief. Intensief materiaalonderzoek en duurzaamheid zijn belangrijke componenten in haar werkproces. De uniciteit van het materiaal wordt verwerkt in het uiteindelijke kunstwerk. De afgelopen jaren heeft ze veel onderzoek gedaan naar werken met en verwerken van golfkarton.
Nadja Willems
www.nadja.nl
nadja@nadja.nl
06 52 42 02 53
Instagram: nadjeschda1

Chef’s Special van Nadja Willems is ontstaan uit haar verwondering over het posten van eten op social media. Er wordt tegenwoordig eerst een foto gemaakt, vervolgens gepost op social media en dan pas wordt het gerecht gegeten. Het eten lijkt ineens ondergeschikt te worden / zijn aan de foto en de likes of aan de reacties die de foto krijgt. Is het bidden voor het eten vervangen door een Social Media Experience? Is social media onze nieuwe geloofsovertuiging? Een bijzondere ontwikkeling!
Erik Zwaga
www.erikzwaga.nl
info@erikzwaga.nl
06 10 34 61 06

Zoekende naar een eigen beeldtaal keert Erik Zwaga steeds meer terug naar het schilderen van de natuur om hem heen. Hij struint graag door landschappen van hoog gras en kreupelhout, waarin hij kan dwalen en alleen kan zijn met de geuren en geluiden, weg van de hectiek van alledag. Naast het schilderen van het landschap, vindt Zwaga de rust die hij zoekt ook in het stilleven. Hij maakt een verbinding tussen de stilte van het voorwerp en de spanning van de omgeving.